Select Page

ClearZone ozonski generator dizajniran je da bude kompatibilan s ClearRay UV pročišćivačem vode. ClearZone generator stvara optimalnu količinu ozona, te voda izgleda izuzetno svježa i daje takav, osvježavajući osjećaj.

Dok ClearRay uređaj napada bakterije neutralizirajući ih i onemogućavajući njihovu reprodukciju, ClearZone ozonski generator čini nešto sasvim drugo: on, naime, pretvara kisik O2 u O3 ozonski plin, pomoću elektrolize. Ozonski plin je oksidant i ubija veliki postotak bakterija. Nakon što bakterija oslabi i promijeni se pod utjecajem ClearRay UV sustava, ona prolazi kroz komoru koja ubrizgava ozonski plin. Zatim se miješaju voda i plin, što zauzvrat ubija bakterije. Voda ostaje čista, svježa, a cijeli se proces odvija u trenu.

Ljepota ovog sustava je u tome što ClearRay i ClearZone generator rade skupa, unisono. Proizvođači bazena koriste ozonske sustave godinama, ali problem je nastajao u tome što je bilo potrebno jako puno ozona da bi se postigla učinkovitost. Pa su tako ozonski generatori postajali sve veći i veći, te su  ubacivali sve više i više ozona u vodu. To je za posljedicu imalo propadanje bazenske plastike, ozonskih brizgalica i bazenskih ventila. Upravo zato je ovaj spoj ClearRay i ClearZone sustava tako sjajan. ClearRay slabi bakterije i čini ClearZone znatno učinkovitijim. Na ovaj način možete koristiti izbalansiranu razinu ozona, bez štetnih posljedica.